pondelok 20. februára 2017

Kuracie mäso s hrábni

300 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, korenie karí, olivový olej, 80 g šampiňónov, sladkú smotanu, hladkú múku, vegetu, zemiaky, červenú papriku, pažítku
Umyté a osušené kuracie prsia jemne naklepeme cez mikroténovú fóliu. Posolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Ponoríme do nálevu pripraveného z grilovacieho korenia, korenia karí a olivového oleja, na chladnom mieste necháme odležať asi pol hodiny. Potom mäso z nálevu vyberieme a pomaly opekáme v panvici na rozohriatom oleji z obidvoch strán domäkka. Po opečení vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pokrájané šampiňóny podusíme na oleji, zalejeme smotanou, zahustíme múkou a krátko povaríme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, vegetou a premiešame. Opečené mäso pokrájame na kúsky, podávame s omáčkou a s uvarenými zemiakmi ozdobenými nakrájanou pažítkou s červenou paprikou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára