sobota 18. februára 2017

Zajac na smotane

zadna cast zajaca, 100 g udenej slaniny, sol, lyzica masti, cibula, 2 mrkvy, petrzlen, pol zeleru, cierne a nove korenie, bobkovy list, tymian, lyzica octu, masovy vyvar, pol lyzicky cukru, lyzicka horcice, 2,5 kyslej smotany, citronova stava
Zadnu cast zajaca prespikujeme polovicou udenej slaniny a osolime. Zvysky slaniny pokrajame na male kocky a oprazime v rozohriatej masti. Pridame zajaca, ocistenu a pokrajanu cibulu, mrkvu, petrzlen a zeler, okorenime celym ciernym a novym korenim, bobkovym listom a tymianom, pokropime octom, polejeme masovym vyvarom a upecieme vo vyhriatej rure domakka. Upeceneho zajaca vyberieme a rozporcujeme. Z vypeku vyberieme koreniny, vypek aj so zeleninou trieme cez sito, pridame cukor, horcicu, kyslu smotanu a podla chuti okyslime citronovou stavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára