Plnka: 400 g kyslej kapusty, mlete cierne korenie, 30 g masti
Z trosky mlieka, cukru a drozdia nechame vykysnut kvasok. Po vykysnuti ho spracujeme s mukou a vlaznym mliekom na vlacne cesto, ktore pomucime, prikryjeme utierkou a nechame vykysnut. Vykysnute cesto vyvalkame na doske, pokrajame na stvorce. Do stredu stvorcov dame udusenu kapustu. Cesto spojime zlepenim protilahlych koncov. Vzniknute bochnicky rozvalkame na placky, ktore nechame chvilu podkysnut. Potom ich opekame po oboch stranach na rozohriatej sporakovej platni. Po opeceni placky potrieme roztopenym maslom. Podavame s kyslym mliekom.
Plnka : Kyslu kapustu posekame, okorenime a udusime na masti do makka. Nechame vychladnut.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára