sobota 18. februára 2017

Plnená divá kačka

kacka, 1 l kysleho mlieka, 50 g udenej slaniny, sol, mlete cierne korenie, mast na vymastenie pekaca
Plnka: 2 zemle, 3 lyzice mlieka, 2 cibule, stiplava papricka, 100 g bravcovej pecene, lyzicka dumbieru, postruhany muskatovy kvet, sol, lyzicka masla, petrzlenova vnat
Kacku vycistime, umyjeme a vlozime na noc do kysleho mlieka. Potom ju umyjeme, osusime, prespikujeme pruzkami udenej slaniny, osolime a okorenime mletym ciernym korenim. Takto pripravenu kacku dame do vymasteneho pekaca, podlejeme a upecieme vo vyhriatej rure domakka.
Plnka: Pokrajane zemle navlhcime mliekom, pridame cibulu posekanu nadrobno, posekanu stiplavu papriku, zomletu pecen, dumbier, postruhany muskatovy kvet, sol, maslo, posekanu petrzlenovu vnat a vsetko spolu premiesame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára