sobota 18. februára 2017

Pečený diviak

1,5 kg masa z chrbta diviaka, sol, tuk, 0,25 l vody, 0,25 l cerveneho vina, cibula, 5 lyzic kyslej smotany, skrobova mucka
Maso umyjeme, nechame odkvapkat, potrieme solou, tukovu vrstvu narezeme do tvaru mriezok. Maso vlozime do vymastenej a vodou vyplachnutej panvice tukovou vrstvou nahor a vo vyhriatej rure upecieme. Ked maso zacne hnednut prilejeme vodu a vino. Pocas pecenie maso podlievame vlastnou stavou. Pred dopecenim pridame osupanu cibulu, mast odoberieme, maso vykostime a dame na teplu misu. Stavu povarime s trochou vody, pridame este trochu cerveneho vina, kyslej smotany a podla potreby aj vody, precedime cez sito, zahustime skrobovou muckou rozslahanou v troche studenej vody, osolime a nalejeme na maso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára