Maso umyjeme, osusime utierkou, osolime, okorenime mletym ciernym korenim, tymianom a dame do chladnicky na 2 hodiny odlezat. Na pekaci rozpustime mast a zajaci chrbat opecieme z oboch stran. Podlejeme vodou a nechame dusit 40 minut. Tesne pred dodusenim pridame vino. Ked je maso makke, vyberieme ho na predhriatu misu. Maizenu so smotanou rozslahame, zamiesame do stavy, dochutime solou a kratko povarime.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
sobota 18. februára 2017
Zajačí chrbát na víne
zajaci chrbat, 1/2 lyzicky soli, mlete cierne korenie, tymian, ocot, 60 g masti, 2 dl cerveneho vina, 2 lyzicky maizeny, 1 dl smotany
Maso umyjeme, osusime utierkou, osolime, okorenime mletym ciernym korenim, tymianom a dame do chladnicky na 2 hodiny odlezat. Na pekaci rozpustime mast a zajaci chrbat opecieme z oboch stran. Podlejeme vodou a nechame dusit 40 minut. Tesne pred dodusenim pridame vino. Ked je maso makke, vyberieme ho na predhriatu misu. Maizenu so smotanou rozslahame, zamiesame do stavy, dochutime solou a kratko povarime.
Maso umyjeme, osusime utierkou, osolime, okorenime mletym ciernym korenim, tymianom a dame do chladnicky na 2 hodiny odlezat. Na pekaci rozpustime mast a zajaci chrbat opecieme z oboch stran. Podlejeme vodou a nechame dusit 40 minut. Tesne pred dodusenim pridame vino. Ked je maso makke, vyberieme ho na predhriatu misu. Maizenu so smotanou rozslahame, zamiesame do stavy, dochutime solou a kratko povarime.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára