sobota 18. februára 2017

Králičia paštéta

2 králičie stehná,1 až 2 králičie ramienka,kúsok králičieho chrbta,1 500 až 2 000 ml zeleninového vývaru,250 g údenej prerastenej slaniny,60 g cibule,1 vajce,50 g preosiatej strúhanky,soľ,mleté čierne korenie,120 ml mäsového vývaru
1. Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare do mäkka, varíme približne 50 až 60 minút. Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vykostíme a spolu s nakrájanou cibuľou a so 150 g slaniny pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2. Zvyšnú slaninu pokrájame na malé kocky. Spolu s vajcom, strúhankou, soľou, mletým čiernym korením a mäsovým vývarom pridáme k pomletému mäsu. Všetko dobre premiešame.
3. Formu dobre vymastíme, naplníme masou, prikryjeme, vložíme do vhodnej nádoby s vodou a vo vyhriatej rúre varíme 80 minút. Hotovú paštétu necháme dobre vychladnúť. Potom ju vyklopíme a pokrájame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára