nedeľa 12. februára 2017

Mexický guláš s hráškovou ryžou

750 g predného hovädzieho mäsa, 80 g rastlinného tuku, 150 g cibule, soľ, korenie, 50 g hladkej múky, 30 g rajčinového pretlaku, 20 g kečupu, 150 g mrazeného hrášku, 5 porcií ryže vo varných vreckách,75 g strúhaného syra
Mäso nakrájame na malé kocky. Na tuku opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, soľ, korenie a za občasného miešania dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vydusí, podlejeme vodou a za občasného podlievania dusíme. Keď mäso zmäkne, vypražíme šťavu na tuk, zaprášime múkou, orestujeme, zalejeme vodou, rozmiešame, pridáme pretlak, kečup, polovicu hrášku a prevaríme. Uvarenú ryžu zmiešame s ostatkom povareného hrášku a na tanieri posypeme strúhaným syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára