streda 22. februára 2017

Kuracie prsia ako sviečková

4 kuracie alebo morčacie rezne, 5 väčších mrkvie, 1 petržlen, 1 menší kaleráb, 1 cibuľa, 200 ml bujónu (alebo vývar z polievky), téglik kyslej smotany RAJO, šťava z 1/2 citróna, mleté biele korenie, 2 lyžice cukru, olej, soľ.
Na ozdobu: smotana na šľahanie RAJO, kompót z červených ríbezlí alebo brusníc.
Rezne mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. V hrnci rozpálime olej a mäso z oboch strán prudko opečieme. Rezne vyberieme, do výpeku dáme pokrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť. Pridáme pokrájanú zeleninu, podlejeme bujónom, vložíme späť mäso a dusíme do mäkka. Z cukru urobíme karamel. Zalejeme ho trochou vody a prevaríme. Mäso znovu vyberieme a prikryjeme. Karamel vlejeme k udusenej zelenine a necháme vychladnúť. Vlažnú zmes rozmixujeme, vrátime do hrnca a necháme zovrieť. Pridáme smotanu, citrónovú šťavu a ešte chvíľu varíme. Mäso vložíme do hotovej omáčky. Podávame s knedľou. Každý rezeň ozdobíme šľahačkou a kopčekom zaváraniny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára