streda 22. februára 2017

Babičkina kačica

1 kačica, 300 g húb (môžu byť šampiňóny), 2,5 dl smotany, 30 g tuku,1 lyžička hladkej múky, rasca, mleté čierne korenie, soľ.
Očistenú umytú kačicu pokrájame na porcie, osolíme ich a posypeme rascou a korením. Uložíme do pekáča, zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry. Keď je mäso takmer mäkké. Odokryjeme ho a dopečieme. Tuk zalejeme, výpek poprášime múkou, chvíľu ju popražíme, zalejeme smotanou a krátko povaríme. Na oleji udusíme pokrájané huby, osolíme ich, okoreníme a pridáme do omáčky. Nakoniec do nej vložíme porcie kačice. Podávame s knedľou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára