streda 15. februára 2017

Kapustové posúchy

500 g polohrubej muky, 50 g margarinu, 30 g drozdia, zltok, mlieko, sol
Plnka: 500 g hlavkovej kapusty, sol, 30 g masti, 50 g skvariek, mlete cierne korenie
Do preosiatej muky dame vykysnuty kvasok, roztopeny margarin, sol, zltok a s vlaznym mliekom vypracujeme hladke cesto, ktore nechame prikryte nakysnut na teplom mieste. Kapustu postruhame, osolime a na masti podusime do polomakka. Pridame nadrobno posekane skvarky a nechame vychladnut. Vychladnutu kapustu zamiesame do vykysnuteho cesta a este chvilu nechame kysnut. Na vymasteny pekac formujeme z masy male kopky, ktore roztlacime na tenke posuchy a upecieme do ruzova.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára