streda 15. februára 2017

Bryndzové palacinky

1,5 dl mlieka, 2 vajcia, 200 g bryndze,4 lyžice hladkej múky,1 lyžička posekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička posekanej pažítky,1 lyžička masla na potretie palaciniek,štipka soli, olej na opekanie a pečenie palaciniek
Z mlieka, vajec, soli, múky a petržlenovej vňate pripravíme hladké cesto, z ktorého na pomastenej panvici upečieme palacinky. Bryndzu premiešame s pažítkou, potrieme ňou palacinky, preložíme ich na polovicu a poukladáme na plech, ktorý sme potreli maslom. Rúru predhrejeme na 180°C, zvolíme funkciu Gril na nastavení (úrovni) 3 alebo funkciu Statická a zohrievame pri teplote 180°C asi 5 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára