Odblanenu svieckovicu osolime, okorenime a opecieme na horucom tuku. Sampinony a kuriatka nakrajame nadrobno. Salotky osupeme a nakrajame na kocky. Spolu udusime na masle a nechame vychladnut. Kelovu hlavku rozoberieme na listy a kratko povarime v osolenej vode. Potom listy osusime a rozprestrieme na alobal. Huby zmiesame s vypekom, vajcom, dochutime solou, korenim a majorankou. Vymiesame a natrieme na kelove listy. Svieckovicu polozime na listy, zrolujeme a dame do pekaca. Osolime, okorenime a pokvapkame olivovym olejom. Vo vyhriatej rure pecieme 20-30 minut. Potom vyberieme a pred krajanim nechame odstat. Do vypeku pridame stavu pod maso, prilejeme madeiru a povarime.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
sobota 18. februára 2017
Bravčová sviečkovica v hubovej omáčke
800 g bravcovej svieckovice, 40 g masla, 160 g sampinonov, 80 g kuriatok, 15 salotiek, tuk, kel, 60 g vyvaru, vajce, 2 dl madeiry, 1/2 pl susenej majoranky, alobal, 0,2 dl olivoveho oleja, 2 dl stavy pod maso, mlete cierne korenie, sol
Odblanenu svieckovicu osolime, okorenime a opecieme na horucom tuku. Sampinony a kuriatka nakrajame nadrobno. Salotky osupeme a nakrajame na kocky. Spolu udusime na masle a nechame vychladnut. Kelovu hlavku rozoberieme na listy a kratko povarime v osolenej vode. Potom listy osusime a rozprestrieme na alobal. Huby zmiesame s vypekom, vajcom, dochutime solou, korenim a majorankou. Vymiesame a natrieme na kelove listy. Svieckovicu polozime na listy, zrolujeme a dame do pekaca. Osolime, okorenime a pokvapkame olivovym olejom. Vo vyhriatej rure pecieme 20-30 minut. Potom vyberieme a pred krajanim nechame odstat. Do vypeku pridame stavu pod maso, prilejeme madeiru a povarime.
Odblanenu svieckovicu osolime, okorenime a opecieme na horucom tuku. Sampinony a kuriatka nakrajame nadrobno. Salotky osupeme a nakrajame na kocky. Spolu udusime na masle a nechame vychladnut. Kelovu hlavku rozoberieme na listy a kratko povarime v osolenej vode. Potom listy osusime a rozprestrieme na alobal. Huby zmiesame s vypekom, vajcom, dochutime solou, korenim a majorankou. Vymiesame a natrieme na kelove listy. Svieckovicu polozime na listy, zrolujeme a dame do pekaca. Osolime, okorenime a pokvapkame olivovym olejom. Vo vyhriatej rure pecieme 20-30 minut. Potom vyberieme a pred krajanim nechame odstat. Do vypeku pridame stavu pod maso, prilejeme madeiru a povarime.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára