štvrtok 16. februára 2017

Baranie na cesnaku

750 g baraniny zo stehna, 3 struciky cesnaku, cibula, lyzica hladkej muky, 2 lyzice oleja, sol, mlete cierne korenie, troska oregana, 2 bylky petrzlenovej vnate
Maso zbavime tuku, umyjeme, asi hodinu pred varenim osolime a nechame stat. Polovicu cibule pokrajame na tenke platky, cesnak na male kusky a vlozime do kastrola s olejom. Pridame osolene maso, podlejeme troskou vody a pol hodiny dusime pod pokrievkou. Potom maso prelozime na pekac aj so stavou, cibulou a cesnakom, pridame korenie, oregano, a pecieme domakka. Podla potreby podlievame teplou vodou. Ked je maso makke, vyberieme ho, stavu zahustime mukou a dobre prevarime. Pred podavanim maso nakrajame na porcie, vlozime na pekac a so stavou ho kratko prepecieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára