nedeľa 19. februára 2017

Sviečkovica na smotane

600 g svieckovice, mrkva, petrzlen, stvrt zeleru, cibula, cele cierne korenie, bobkovy list, ocot, sol, voda, 70 g udenej slaniny, lyzica hladkej muky, 2,5 dl smotany, stava z citrona
Umytu a odblanenu svieckovicu nalozime na 2 dni do nalevu, ktory si pripravime z ocistenej mrkvy petrzlenu, zo zeleru, z pokrajanej cibule, celeho cierneho korenia, bobkoveho listu, octu, zo soli a vody. Pred pripravou maso osusime, prespikujeme pruzkami slaniny a prudko opecieme na zvysku rozskvarenej slaniny zo vsetkych stran. Potom pridame zeleninu a koreniny z nalevu, podlejeme a prikryte udusime do makka. Maso vyberieme a koreniny odstranime. Zeleninu pretlacime cez sitko, zaprasime mukou, podla potreby rozriedime trochou vyvaru a povarime 20 minut. Nakoniec pridame smotanu a omacku dochutime stavou z citrona.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára