štvrtok 23. februára 2017

Plnka z mletého mäsa s vajcom

2 cibule,1 až 2 strúčiky cesnaku,1 viazaničku petržlenovej vňate,2 stonky tymianu,1 PL masla,
1 kg mletého mäsa (pol hovädzieho a pol bravčového),6 vajec,3 PL strúhanky,2 ČL horčice,
1 ČL paradajkového pretlaku,1 ČL mletej červenej papriky,pol ČL mletého čili korenia,pol ČL nastrúhanej citrónovej kôry,soľ,mleté čierne korenie
1. Ošúpanú cibuľu a cesnak veľmi najemno pokrájame. Petržlenovú vňať a tymian opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Potom lístočky otrháme a posekáme. Na panvici rozpálime maslo, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak a posekané bylinky. Približne minútu dusíme, potom odstavíme z plameňa.
2. K mletému mäsu pridáme podusenú zmes, 2 vajcia, strúhanku, horčicu, paradajkový pretlak, mletú papriku, čili korenie a citrónovú kôru. Mäsovú hmotu ochutíme soľou a čiernym korením a dôkladne premiešame.
3. Štyri zvyšné vajcia uvaríme natvrdo, varíme približne 7 až 10 minút, zalejeme studenou vodou a vychladnuté ošúpeme. Vymastenú formu na srnčí chrbát naplníme polovicou mäsovej hmoty. Na mäsovú vrstvu pokladieme natvrdo uvarené vajcia, ktoré zakryjeme druhou polovicou mäsovej hmoty. Povrch uhladíme.
4. Naplnenú formu vložíme do vy­hriatej rúry a pečieme na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C, na druhej koľajničke odspodu asi 50 minút. Ako príloha sa dobre hodia opečené zemiaky, zemiaky pečené v šupke alebo zemiakové pyré. Plnka z mletého mäsa výborne chutí aj na studeno s horčicou, zeleným šalátom, paradajkami a domácim chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára