sobota 1. októbra 2016

Talianske pečené

50 dag hovädzieho mäsa zo stehna, 4 dag masti alebo oleja, 4 dag cibule, 8 dag koreňovej zeleniny, 8 dag rajčiakového pretlaku alebo 20 dag rajčiakov, 4 dag hladkej múky, 1 dag cukru, soľ, čierne korenie, nové korenie, voda
Očistenú, pokrájanú zeleninu a cibuľku opražíme na masti, pridáme mäso, soľ, korenie, podlejeme vodou a dusíme. Poloudusené mäso dáme do rúry a dopečieme. Upečené vyberieme zo šťavy a pokrájame. K šťave pridáme rozštvrtené rajčiaky alebo rajčiakový pretlak a podusíme. Nakoniec zaprášime múkou, necháme prejsť varom a pretrieme. Pokrájané mäso zalejeme šťavou. Podávame s makarónmi. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára