utorok 4. októbra 2016

Kurča v horčicovej omáčke

naporciované kurča, 700 ml kuracieho vývaru, 1 viazaničku pažítky, 1 PL stredne pikantnej horčice, 1 PL kremžskej horčice, 1/2 ČL mletej kurkumy, 150 g hustej kyslej smotany, 1 až 2 ČL maizeny, čierne mleté korenie, soľ, 100 g zaváraných uhoriek, cukor,
Naporciované kurča umyjeme a asi 25 minút povaríme pri stredne vysokej teplote vo vývare. Oba druhy horčice, kurkumu, hustú kyslú smotanu a maizenu dohladka vymiešame s pažítkou pokrájanou na kúsky hrubé približne 2 cm a podľa potreby dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Uvarené kurča odstavíme, vývar zlejeme a odložíme. Asi 400 ml vývaru dáme zovrieť a opatrne k nemu metličkou vyšľaháme horčicový krém. Krátko povaríme, dochutíme soľou, čiernym mletým korením a štipkou cukru. Vychladnuté kúsky kurčaťa môžeme vykostiť a zbaviť kože. Jednotlivé porcie prelejeme horčicovou omáčkou a posypeme na kúsky pokrájanou sterilizovanou uhorkou. Ideálnou prílohou sú chrumkavo upečené zemiaky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára