pondelok 3. októbra 2016

Dvojfarebné čokoládové guľky

Tmavé guľky
100 ml smotany na šľahanie, 100 g tmavej čokoládovej polevy, 50 g čokolády na varenie,
Biele guľky
100 ml smotany na šľahanie, 100 g bielej čokoládovej polevy, 40 g bielej čokolády, 2 ČL stužovača šľahačky, 30 g pomletých orechov, 30 až 50 g pomletých piškót,
Na obaľovanie: Postrúhaná čokoláda, kakao, podrvené pistácie,
Tmavé guľky: čokoládovú polevu nad parou necháme rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie. Za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 5 až 6 hodín. Potom dotuha vyšľaháme. Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky.
Biele guľky: rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme. Odstavíme, chladíme 5 až 6 hodín, pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme. Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky.
Jednotlivé guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo v podrvených pistáciách. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára