utorok 4. októbra 2016

Perníkový koláč

600 g hladkej múky, 240 g práškového cukru, 4 vajcia, 100 g masla, 4 lyžice horúceho medu, mletá škorica, lyžička sódy bikarbóny,
Plnka – slivkový lekvár, pomleté orechy,
Na potretie – 1 vajce,

Z múky, cukru, masla, vajec, horúceho medu, mletej škorice a zo sódy bikarbóny pripravíme cesto. Rozdelíme ho na 4 diely a odložíme ich na 2 hodiny na chladné miesto. Plech na pečenie vymastíme. Každý diel odležaného cesta rozvaľkáme, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme 2 hrsťami pomletých orechov. Naplnený koláč potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v mierne vyhriatej rúre 40 minút. Po upečení je lepšie koláč krájať až na druhý deň.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára