utorok 4. októbra 2016

Marinované kuracie kúsky

700 g kuracích pŕs, 50 ml koňaku, olej, drvenú rascu, drvený koriander, mletý ďumbier, dve lyžice sójovej omáčky, štyri strúčiky cesnaku, jednu lyžičku cukru, dve vajcia, soľ, mleté biele korenie, štyri lyžice kukuričnej múky, 350 g mrazenej zelenej, najlepšie špargľovej fazuľky, štyri plátky anglickej slaniny,
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do marinády z koňaku, jednej lyžice oleja, drvenej rasce, koriandra, ďumbieru, zo sójovej omáčky, z dvoch pretlačených strúčikov cesnaku, cukru a marinujeme tri hodiny. Vajcia rozšľaháme, posolíme, okoreníme a primiešame múku. Do tohto cestíčka vložíme marinované mäso a opäť premiešame. Kúsky kuracieho mäsa po jednom vyberáme a vyprážame v rozohriatom oleji. Fazuľku krátko blanšírujeme, potom zabalíme do plátkov slaniny, vložíme do pekáča, polejeme olejom zmiešaným s posekaným zvyšným cesnakom a na desať minút vložíme do vyhriatej rúry. Kuracie kúsky podávame s fazuľkou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára