pondelok 3. októbra 2016

Bolonské špagety

500 g špagiet ,400 g mletého hovädzieho mäsa, veľkú cibuľu, menšiu zelenú papriku  ,12 stredne veľkých šampiňónov,  4 – 5 strúčikov cesnaku,  kúsok syra na strúhanie (ementál, eidam) ,rajčinový pretlak , 200 – 300 ml suchého červeného vína , kocku hovädzieho vývaru, trochu olivového oleja,  soľ, čierne korenie,  oregano ,bobkový list , štipľavú papriku , parmezán
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cesnak a cibuľu a osmažíme. Pridáme mäso a smažíme, kým nezhnedne, potom pridáme papriku a šampiňóny, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, oregano a bobkový list podľa chuti. Varíme 5 minút za občasného miešania. Do polovičky hrnčeka vriacej vody pridáme kocku hovädzieho vývaru, plechovku rajčinového pretlaku, polovičku pohára vína. Všetko zmiešame a za občasného miešania varíme 5 -10 minút, v prípade potreby pridáme vodu či víno. Pečenie: Scedíme špagety a poriadne ich otrepeme, potom vložíme do nádoby na pečenie (najlepšie hlboká zapekacia miska s pokrievkou) a rovnomerne prelejeme omáčkou, navrch posypeme strúhaným syrom a zapražíme štipľavou paprikou. Pečieme asi 20 minút v predhriatej rúre.Nakoniec špagety posypeme parmezánom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára