utorok 4. októbra 2016

Mandľové sucháre

5 bielkov, 150 g hladkej múky, 150 – 200 g práškového cukru, 60 g mandlí, 60 g orieškov, tuk na vymastenie formy (srnčí chrbát),
V miske vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh a potom pridáme múku. Posekané mandle a oriešky vmiešame do snehu. Cesto vylejeme do pripravenej formy a upečieme. Po upečení cesto aj s formou zabalíme do alobalu a odložíme. Na druhý deň ho vyklopíme z formy, nakrájame na tenučké plátky (1-2 mm) a vysušíme v rúre.elektrická rúra: 135 °C, teplovzdušná rúra: 115 °C, plynová rúra: stupeň 1 – 2, čas pečenia: 25 – 30 minút
TIP: Orechy a mandle môžeme nechať aj celé. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára