40
dag hovädzieho mäsa z roštenky, 4 dag masti alebo oleja, 4 dag
cibule, 5 dag čerstvých hríbov, 4 dag rajčiakového pretlaku, 1
dag hladkej múky, 1/2 dl červeného vína, soľ, čierne korenie,
cesnak, voda
Hovädzie
rezne z nízkeho boku naklopeme, posolíme, okoreníme a opečieme na
masti. Potom ich vyberieme a na masti zapeníme pokrájanú cibuľu.
Rezne vložíme späť, podlejeme vodou, pridáme umyté, pokrájané
hríby, rajčiakový pretlak a rozotrený cesnak a prikryté udusíme.
Mäkké rezne vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme,
prilejeme víno a precedíme na rezne. Podávame s ryžou,
knedľou alebo makarónmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára