sobota 1. októbra 2016

Roštenka na orientálny spôsob

40 dag hovädzieho mäsa z roštenky, 4 dag masti alebo oleja, 4 dag cibule, 5 dag čerstvých hríbov, 4 dag rajčiakového pretlaku, 1 dag hladkej múky, 1/2 dl červeného vína, soľ, čierne korenie, cesnak, voda
Hovädzie rezne z nízkeho boku naklopeme, posolíme, okoreníme a opečieme na masti. Potom ich vyberieme a na masti zapeníme pokrájanú cibuľu. Rezne vložíme späť, podlejeme vodou, pridáme umyté, pokrájané hríby, rajčiakový pretlak a rozotrený cesnak a prikryté udusíme. Mäkké rezne vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme, prilejeme víno a precedíme na rezne. Podávame s ryžou, knedľou alebo makarónmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára