480 g jahňacia kotletka., 10 g mladá cuketa., 30 g červená cibuľa., 10 g baklažán., farebné papriky., mrkva., cesnak., paradajka., olivový olej., čerstvý tymian., v šupke uvarený zemiak., soľ., korenie., základná hnedá omáčka., biele víno
Odležané a umyté jahňacie osolíme, okoreníme a potrieme časťou cesnaku. Opečieme po oboch stranách do chrumkava a necháme zakryté alobalom na panvičke asi 10 minút. Uvarené zemiaky olúpeme, nakrájame na jemné plátky a opečieme spolu s časťou cibule. Cuketu, cibuľu, baklažán, papriky, paradajku a cesnak nakrájame na drobné kúsky a prudko opečieme na olivovom oleji. Ochutíme a zľahka zastriekame vínom. Tymianovú omáčku pripravíme redukciou vína, cesnaku, tymianu a základnej omáčky asi na polovicu (správna konzistencia). Úprava na tanieri je už na nás.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára