500 g kelu., 200 g húb šiitake., malá cibuľka., 2 strúčiky cesnaku., 500 g bravčovej sviečkovice (panenská)., soľ., čierne korenie., 3 PL oleja., KL strúhaného ďumbiera., PL karí korenia., 100 ml mäsového bujónu., 3 PL sójovej omáčky
Kel rozpolíme, vonkajšie listy a hlúb odstránime. Umyjeme ho a pokrájame na jemné rezančeky. Huby očistíme a pokrájame na plátky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno posekáme. Bravčovú sviečkovicu pokrájame prične proti vláknu na rezančeky. Posypeme čiernym korením a osolíme. Vo woku zohrejeme olej a mäso v ňom na prudkom ohni opečieme. Vyberieme ho a odložíme do tepla. Postupne primiešame kel, cibuľu, cesnak a huby. Všetko ochutíme ďumbierom, karí korením a čiernym korením a zalejeme bujónom a sójovou omáčkou. Necháme krátko prejsť varom. Nakoniec primiešame mäso a petržlenovú vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára