kg vykosteného bravčového karé., 200 g cibule., 250 g šampiňónov., ½ viazaničky petržlenovej vňate., 2 dl smotany na šľahanie., 2,5 dl kyslej smotany., biele korenie., konzerva ananásových koliesok., 75 g tvrdého syra., 2 strúčiky cesnaku., rajčiak a petržlenová vňať
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na 6 až 8 rezňov. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska. Huby očistíme, umyjeme a tiež pokrájame na plátky. Petržlenovú vňať umyjeme a posekáme. Kotlety vložíme na vymastený pekáč, obložíme nakrájanými hubami a ciuľou. Šľahačku a kyslú smotanu zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou a okoreníme. Touto zmesou polejeme kotlety na pekáči a odložíme na 4 až 6 hodín. Potom ich dáme do rúry predhriatej na 200 stupňpv C a pečieme asi 30 minút. Zatiaľ si dáme odkvapkať ananásové kolieska z konzervy a nahrubo postrúhame tvrdý syr. Ananás aj syr rozvrstvíme na kotlety a pri tej istej teplote pečieme este asi 15 minút. Očistený cesnak umyjeme, nakrájame na tenké kolieska a posypeme nimi mäso. Zapečené rezne zdobíme kúskami rajčiaka a petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára