štvrtok 10. januára 2019

Španielsky vtáčik

800 g hovädzieho mäsa zo stehna., soľ., mleté čierne korenie., 100 g údenej slaniny., väčšiu cibuľu., pažítka., vajce., 150 g údeného vareného mäsa., 70 g varenej ryže., horčica., voda na podlievanie., olej., PL hladkej múky
Umyté mäso rozrežeme na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. V kastróle opečieme na kocky pokrájanú slaninu a na nej speníme 2/3 posekanej cibule a pažítku. Pridáme vajce a necháme ho zraziť. Vmiešame nadrobno posekané údené mäso a ryžu. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Mäsové rezne potrieme horčicou, na to uložíme časť vajcovej hmoty, zvinieme a zopneme ihlicami. Závitky dáme do kastróla a za občasného podlievania vodou udusíme na zvyšku posekanej cibule, ktorú sme spenili na oleji. Keď je mäso mäkké, závitky vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody a ešte krátko povaríme. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára