utorok 20. novembra 2018

Tiramisu pochúťka z Talianska-recept

200 ml instantnej kávy., 3 – 4 polievkové lyžice dobrého brandy (alebo mandľového likéru Amaretto)., 3 veľké čerstvé vajcia., 75 g cukru., 250 g talianskeho čerstvého syra Mascarpone (môžete použiť aj iný druh čerstvého syra)., približne 120 g podlhovastých piškót a polievkovú lyžicu kakaa
Pripravíme si silnú čiernu instantnú kávu. Ochladíme ju a zmiešame s brandy (alebo Amarettom). Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, najlepšie elektrickým šľahačom, dopenista. Cukor prisýpame postupne, aby bola hmota čo najhladšia. (zvyšné bielky môžete použiť do piškótového cesta, bábovky, alebo na prípravu sladkej ovocnej peny). Do žĺtkového základu postupne po lyžiciach pridávame čerstvý syr a šľaháme, až kým nevznikne hustý, hladký, lesklý krém. Pripravíme si hranatú sklenú alebo porcelánovú misu (ideálne rozmery 20 x 16 cm). Do nej ukladáme piškóty namočené v koňakovej káve. Na vrstvu piškót natrime vrstvu krému a pokračujeme v ukladaní kávových piškót. Vrstvenie ukončíme krémom, ktorý posypeme preosiatym kakaom. Tiramisu dáme minimálne na dve hodiny do chladničky. Podávame nakrájané na kocky. Môžeme prizdobiť šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára