pondelok 19. novembra 2018

Sladké sviečky-vianočný recept

200 g múky., 75 g margarínu., 50 g práškového cukru., vajce., 200 g marcipánovej masy., 75 g práškového cukru., trošku zelenej potravinárskej farby., 200 g čokoládovej polevy
Múku tuk., práškový cukor a vajce vymiešame a dáme na chladné miesto na 1 až 2 hodiny odležať., Potom z neho na pomúčenej doske ušúlame 1,5 cm hrubý šúlok, ktorý nakrájame na kúsky dlhé 5 cm. Pozdĺžne ich rozpolíme a preložíme na vymastený plech. Pečieme ich 12 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov C. Medzitým zmiešame marcipánovú masu s troškou potravinárskej farby, na doske posypanej práškovým cukrom rozvaľkáme na ½ cm hrúbku a vykrojíme 30 malých hviezdičiek. Zo zvyšku zelenej marcipánovej hmoty vytvarujeme plamienok sviečok. Potom vždy dva a dva upečené rozpolené šúľky spojíme čokoládovou polevou, dáme ich na hviezdičky, ktoré sme pred tým potreli v strede polevou. Nakoniec na vrch sviečky do ½ cm hlbokej polevy umiestnime plamienok.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára