pondelok 20. mája 2013

Balkánska kapusta s mletým mäsom

200 g mletého mäsa, 140 g predvarenej ryže, 40 g masla, olej, 1 dl pochúťkovej smotany, 6 lístkov kapusty, 500 g kvasenej kapusty, 3 lyžice rajčinového pretlaku, cibuľa, korenie soľ
Zaliatu ryžu v 3 dl vody varíme 5 minút. Keď trocha vychladne, vmiešame mleté mäso , nadrobno pokrájanú cibuľu okoreníme, osolíme. Kapustové listy sparíme vriacou vodou, poukladáme na ne mäsovú plnku a zrolujeme ich. Na dno panvice vymastené olejom rozložíme polovičku kvasenej kapusty, na to položíme závitky a zakryjeme zvyškom kyslej kapusty. Rajčinový pretlak osmažíme na masle, zalejeme smotanou, rozhabarkujeme, nalejeme na kapustu a dusíme do mäkka

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára