utorok 14. marca 2017

Vitello tonnato

cibula, mrkva, 2 ks stopkoveho zeleru, 1/2 l sucheho bieleho vina, vetvicka rozmarinu, 2 bobkove listy, sol, 1 kg telacieho orecha, 3 zltky, 200 ml olivoveho oleja, stavu z 1 citrona, 3 PL kapar, 4 sardelove filety v oleji, 2 konzervy tuniaka
Cibulu osupeme, rozstvrtime, mrkvu a zelerove stopky ocistime a nakrajame na kusky. Zalejeme bielym vinom a takym istym mnozstvom vody, osolime a zavarime. Na maso rozlozime bylinky, zabalime do bavlnenej utierky a zviazeme nitou. Balicek vlozime do vriacej marinady a 90 minut pomaly varime. Nechame vychladnut vo vyvare. Omacku pripravime zo zltkov a 3/4 oleja. Osolime a pridame citronovu stavu. Zmixujeme 1 PL kapar, sardelove filety, odkvapkaneho tuniaka a zvysny olej. Zmes pretrieme cez sitko a zmiesame s majonezou. Vychladene maso vyberieme z nalevu, odbalime a nakrajame na platky, ktore poukladame na velku misu, prelejeme tuniakovou omackou a posypeme zvysnymi kaparami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára