utorok 14. marca 2017

Kačacie Chow Mein

4 osoby: 250 ml zeleninoveho vyvaru, 250 g hrubych cinskych rezancov, 4 platky kacacich prs bez koze, 3 PL sojovej omacky, strucik cesnaku, 3 cibulky, 300 g miesanej zeleniny, 120 g mladych kukuricnych klaskov, 1 PL omacky hoisin, 1 PL kukuricnej mucky, 50 g fazulovych klickov
Cestoviny dame do hlbokej misy, zalejeme vriacou vodou, prikryte nechame 6 minut odstat.
Z kacacich prs odstranime kozu a maso nakrajame na pasiky hrube 1 cm a dlhe asi 7 cm. Maso vlozime do mensej misky a primiesame 1 PL sojovej omacky.
Ocisteny cesnak nakrajame nadrobno, umyte cibulky nakrajame na kolieska a odlozime na bok. Vsetku zeleninu ocistime a nakrajame na hranolceky dlhe ako zapalka. Rezance scedime.
V panvici rozohrejeme polovicu oleja, pridame kacacie kusky a opekame 5 minut. Potom ich prelozime na tanier a zakryjeme alobalom.
Zvysny olej rozohrejeme na panvici, pridame cesnak s cibulkou, nakrajanu zeleninu a pri ustavicnom miesani opekame 30 sekund.
Maso vratime do panvice, pridame omacku s horucim vyvarom a niekolko minut varime.
Kukuricnu mucku rozmiesame s 1 CL studenej vody, zmiesame s fazulovymi klickami a pridame do panvice. Dusime 2 minuty, potom pridame rezance a zvysnu sojovu omacku. Dokladne premiesame a podavame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára