utorok 14. marca 2017

Chilli Con Carne

4 osoby: cervena paprika, cervena chilli paprika, cibula, 2 PL oleja, 500 g mletej hovadziny, 1 PL mletej papriky, 1 PL mletej rasce, 2 struciky cesnaku, 400 g osupanych paradajok z konzervy, 2 CL paradajkoveho pretlaku, 1 CL suseneho oregana, 125 ml cerveneho vina, sol, 1/2 CL krystaloveho cukru, 2 mlade cibulky, 400 g cervenej fazule z konzervy, 4 PL kyslej smotany, ladovy salat na ozdobenie
Papriku a cili papricku umyjeme, osusime a spolu s osupanou cibulou nakrajame nadrobno.
V hrnci rozohrejeme olej a na nom oprazime papriku, cibulu, mlete maso, mletu papriku a rascu.
Cesnak prelisujeme a spolu s cili paprickou, pokrajanymi paradajkami aj so stavou, paradajkovym pretlakom, oreganom, vinom, solou a cukrom pridame k masu. Nechame zovriet a prikryte dusime 15 minut.
Ku koncu dusenia masovej zmesi scedime a preplachneme fazulu, vmiesame do masa a dusime dalsich 5 minut.
Jedlo rozdelime na taniere, pridame 1 PL smotany a nakrajane salatove listy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára