sobota 4. marca 2017

Tvarohovo-pudingový koláč

Tmavé cesto: 1 hrnček hladkej múky., 1 hrnček hrubej múky., 1 hrnček krupicového cukru., 1 hrnček mlieka., 3/4 hrnčeka oleja., 1 prášok do pečiva., 1 vanilínový cukor., 2 vajcia., 2 lyžice kakaa
Svetlé cesto: 2 tvarohy (2 x 250 g)., 1 hrnček cukru., 1 hrnček mlieka., 1 vanilkový puding., 1 vanilínový cukor., 2 vajcia., kôra z 1 citróna
Suroviny na tmavé cesto zmiešame a vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Trochu cesta odložíme. Zmiešame suroviny na svetlé cesto. Jeho kvalita závisí od druhu tvarohu, či je hrudkový alebo jemná. Môžeme dať jeden hrudkový a jeden jemný. Vymiešané cesto nalejeme opatrne na tmavé cesto. Povrch pokvapkáme zvyškom tmavého cesta. Pečieme v rozohriatej rúre 30 až 40 minút pri teplote 170°C.
Povrch koláča môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím, prípadne ovocnou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára