streda 22. marca 2017

Staropoľská kapustnica s guľkami

1 kg kyslej kapusty, 80 g susenych hribov, 2 pohare vody, sol, korenie
Gulky: 300 g uvarenych teplych zemiakov,  100 g pomletych vlasskych orechov, lyzicka posekanej petrzlenovej vnate, sol, 2 vajicka, trochu masla na osmazenie
Zasmazka: 2 lyzice tuku, lyzicka muky, velka cibula
Preplachnutu kapustu zalejeme vodou a nechame varit do makka. Osobitne v troche vody varime hriby do makka. Hotove nakrajame na tenke rezanceky a pridame aj s vyvarom do kapustnice, Zaroven pridame sol a mlete cierne korenie. Povarime, aby bola dost husta. Prelisovane zemiaky zmiesame s orechami, vajickom a petrzlenovou vnatou, osolime a vypracujeme cesto. Z neho formujeme gulky, obalime vo vajicku a v struhanke. Osmazime na tuku do zlatista. Horuce gulky servirujeme ku kapustnici osobitne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára