utorok 14. marca 2017

Sarma s vajcom

vacsie listy z hlavkovej kapusty, 300 g udeneho bravcoveho masa, 200 g jahnacieho, telacieho alebo hovadzieho masa, 100 g ryze, vajce, cibula, mlete cierne korenie, struhanka, sol
Na zaliatie: 1/4 l rajciakovej stavy, 2 dl kyslej smotany, lyzica hladkej muky
Listy vopred sparime a naklepeme ich na hrube rebra. Naplnime ich plnkou. Sarmy nerobime velke. Naplnene a zvinute listy kladieme do hrnca tesne vedla seba, aby sa nerozvinuli. Urobime si plnku : Maso pomelieme, zamiesame surove vajce, jemne pokrajanu cibulu, struhanku a udusenu ryzu, posolime a okorenime. Plnku zabalime do pripravenych kapustnych listov, vlozime ich do nadoby a podlejeme rajciakovou stavou. Posolime, dusime asi hodinu, potom zalejeme kyslou smotanou a rajciakovou stavou, v ktorych sme rozhabarkovali muku. Dopekame asi pol hodiny vo vyhriatej rure.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára