utorok 14. marca 2017

Grécke jahňacie kotlety

4 osoby: 2 PL olivoveho oleja, 2 struciky cesnaku, stava z 1/2 citrona, 1 PL posekaneho cerstveho oregana, 450 g jahnacieho stehna, sol, mlete cierne korenie, 6 paradajok, biela kapusta, 4 PL posekanej maty, 1/4 uhorky, stava z 1/2 citrona, 4 chleby
Rozohrejeme gril. Do misky dame olivovy olej, roztlacene struciky cesnaku, citronovu stavu a posekane oregano. Zeleninu premiesame. Vlozime kocky jahnaciny a dokladne obalime v zmesi. Kocky ponapichujeme na 4 razniky. Jahnacie razniky opekame na panvici 8 minut domakka, pricom ich casto obraciame. Pred dokoncenim zohrejeme pod grilom aj chleby. Medzitym si pripravime salat. Do misy dame paradajky pokrajane na kolieska, cibulu posekanu nadrobno, postruhanu kapustu, posekanu matu a na kocky nakrajanu uhorku. Zeleninu premiesame, pridame olej, sol, mlete cierne korenie a citronovu stavu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára