streda 9. januára 2019

Pečené bravčové kolienko

bravčové kolienko., cibuľa., strúčik cesnaku., rasca., 10 g hladkej múky., soľ
Kolienko očistíme, umyjeme a dáme na pekáč. Potom ho osolíme, posypeme rascou, podlejeme vriacou vodou, pridáme olúpanú cibuľu a pomaly pečieme. Podľa potreby podlievame vodou. Keď je už kolienko polomäkké, pečieme pri vyššej teplote za občasného oblievania vlastnou šťavou. Mäkké kolienko vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vodou a varíme. Varíme tak dlho. Až sa šťava oddeľuje od tuku. Upečené kolienko vykostíme, pokrájame na porcie a polejeme šťavou. Podávame s knedľou a dusenou kapustou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára