20 g masla., malú cibuľu., 200 g čerstvých húb., soľ., mleté čierne korenie., vajce., KL maizeny., trošku mlieka., 500 g bravčového mäsa zo stehna., hladká múka., vajce., 2 PL mlieka a strúhanka na obaľovanie rezňov., olej na vyprážanie
V panvici na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a na malé kúsky pokrájané huby, soľ, mleté čierne korenie a prikryté dusíme. Keď sú huby mäkké, zahustíme ich vajcom a maizenou, rozpustíme v troške mlieka. Zmesou natrime naklepané a osolené rezne, preložíme ich na polovicu, obalíme v múke vo vajíčku, rozhabarkovanom v mlieku a v strúhanke. Vypražíme ich na rozpálenom oleji po obidvoch stranách. Podávame so zemiakovými hranolkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára