streda 9. januára 2019

Moravský bravčový rezeň

400 g bravčového stehna., soľ., 50 g slaniny., 80 g šunky (salámy)., 2 vajcia., 1,5 dl oleja
Cestičko: vajce., trošku mlieka., 50 g hladkej múky
Mäso umyjeme a cez vlákna pokrájame na rezne. Osolíme a slabo rozklepeme do šírky. Slaninu pokrájame na kocky, rozpustme, pridáme na drobné kocky pokrájanú šunku, opražíme, zalejeme rozšľahanými vajciami a miešame do stuhnutia. Touto plnkou potrieme pripravené rezne, preložíme cez seba a okraje zopneme špáradlami. Z vajca, mlieka, múky a trošku soli si pripravíme cestičko, do ktorého namáčame pripravené rezne. Vyprážame v rozpálenom oleji. Podávame s opekanými zemiakmi alebo so zemiakovým šalátom. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára