štvrtok 23. februára 2017

Plnený kapustný list

4 vacsie kapustne listy
Plnka: 250 g bravcoveho masa, 10 g masti, mala cibula, 50 g ryze, strucik cesnaku, mlete cierne korenie, vajce
Kapusta: 30 g masti, 30 g cibule, 600 g kapusty, mleta cervena paprika, rajciakovy pretlak, sol, 3 dl kyslej smotany, 40 g hladkej muky
Kapuste listy umyjeme a kratko obvarime. Potom do nich zabalime plnku, polozime do maleho vymasteneho pekaca a za obcasneho podlievania vyvarom z kapusty udusime do makka.
Plnka: K zomletemu masu pridame na masti a cibulke udusenu ryzu, rozotrety cesnak, mlete cierne korenie, vajce a premiesame.
Kapusta: Pokial sa naplnene kapustne listy dusia, pripravime si kapustu. Na masti spenime pokrajanu cibulu, ku ktorej pridame nadrobno pokrajanu kapustu, mletu papriku, trosku rajciakoveho pretlaku, osolime a dusime. Ked je kapusta makka, pridame do nej zatrepku pripravenu zo smotany a hladkej muky. Do hotovej kapusty vlozime udusene kapustne listy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára