štvrtok 23. februára 2017

Turecký sekaný špíz

strucik cesnaku, cibula, 500 g mleteho masa, vajce, sol, mlete cierne korenie, stipka mletej skorice, 2 lyzice citronovej stavy, 2 lyzice vinneho octu, 4 lyzice olivoveho oleja, 1/2 salatovej uhorky, 6 paradajok, 1/2 zvazku petrzlenovej vnate, niekolko listov maty
Cibulu a cesnak ocistime, na jemno nasekame. Pridame k mletemu masu a spracujeme s vajcom. Osolime, okorenime a ochutime skoricou. Na zalievku rozmiesame citronovu stavu, vinny ocot, 3 lyzice olivoveho oleja, sol a korenie. Uhorku a paradajky umyjeme a nakrajame na drobno. Vsetky prisady premiesame so zalievkou a dame na chvilku odlezat. Sekanu hmotu obalime okolo spajli a dobre pritlacime. Opekame po vsetkych stranach 5 minut na lyzici rozohriateho olivoeho oleja. Spizy upravime so salatom na taniere a ozdobymi matovymi listkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára