4 porcie kacacich prs, mlete cierne korenie, sol
Omacka: 150 ml portskeho vina, stava z 2 pomarancov, sol, mlete cierne korenie, maizena, 200 g malin
Do maleho kastrola nalejeme portske, vodu, pridame cukor, nechame zovriet, aby sa cukor rozpustil. Pridame maliny a nechame zovriet. Prikryjeme a velmi pomaly varime 5 minut. Zmes pretlacime cez sito, aby sa oddelili semienka, nalejeme spat a nechame zovriet. Pomarancovu stavu zmiesame s maizenou, prilejeme trochu malinoveho pyre a zmes rozmixujeme. Potom ju nalejeme do kastrola k malinam a miesame do zhustnutia. Podla chuti osolime a okorenime. Kacacie prsia prerezeme a votrieme do nich sol a korenie. Maso dame pod horuci gril a z kazdej strany ho 8 minut opekame. Upecene prsia pokrajame na platky, dame na tanier a polejeme malinovou omackou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára