streda 22. februára 2017

Husacie ragú v tymiánovej omáčke

750 g husacich stehien, cibula, 2 lyzice masla, 2 lyzice hladkej muky, 400 g masoveho vyvaru, 1 dl cerveneho vina, 2 rozdrvene bobulky jalovca, lyzicka suseneho tymianu, sol, mlete cierne korenie, poharik miesanych sterilizovanych hub
Husacie stehna vykostime a stiahneme z nich kozi. Maso nakrajame na male kocky, dame na maslo a opecieme. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a este pecieme. Potom zasypeme hladkou mukou, nechame spenit. Podlejeme vyvarom, povarime, pridame cervene vino, sol, mlete cierne korenie, jalovec a tymian. Takto pripravenu zmes dusime asi 40 minut. Huby scedime, nechame odkvapkat a pridame k masu povarit.  Podla potreby este pokrm dochutime.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára