štvrtok 4. januára 2018

Plnené morčacie prsia

750 g morčacích pŕs., soľ., mleté čierne korenie., mletá červená paprika., olej., cibuľa., 150 g šampiňónov., 3 vajcia., pl posekanej petržlenovej vňate
Morčacie prsia upravíme ostrým nožom na 2 cm hrubý plát. Mierne naklepeme a osolíme. Na oleji speníme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané šampiňóny, osolíme a opražíme. Rozšľahané vajcia vylejeme na šampiňóny a za stáleho miešania necháme stuhnúť. Pridáme petržlenovú vňať, premiešame a plnkou natrieme pripravený plát mäsa. Zavinieme do rolády, pevne zviažeme niťou a uložíme do pekáča. Natrieme olejom, posypeme mletou červenou paprikou, podlejeme trochou vody a upečieme. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára