štvrtok 4. januára 2018

Hovädzie mäso Stroganov

600 g hovädzej roštenky., soľ., mleté čierne korenie., hladká múka., cibuľa., olej., pl kečupu., 100 ml hovädzieho vývaru., 100 g kyslej pochúťkovej smotany., petržlenová vňať
Hovädziu roštenku pokrájame na rezne a potom na rezance. Osolíme, okoreníme, poprášime hladkou mukou a premiešame. Na panvici zohrejeme trochu oleja a za stáleho miešania mäso opekáme asi 5 minút. Potom ho vyberieme, do výpeku dáme očistenú pokrájanú cibuľu a opražíme. Mäso vložíme späť do výpeku, pridáme kečup, podlejeme vývarom a krátko povaríme. Pred podávaním pokvapkáme kyslou smotanou a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára