štvrtok 23. marca 2017

Vianočný kapor s orechami a jablkami

kapor, hrst polovic vlasskych orechov, 100 g slaniny, 150 g polohrubej muky, lyzicku mletej cervenej papriky, 2 jablka, 125 g masla, 2 dcl slahackovej smotany, 2 dcl bieleho vina, 4 zemiaky
Ocisteneho kapra nechame osoleneho lezat 5 hodin. Potom po oboch stranach urovime ostrym nozom zarezy, do ktorych striedavo vkladame vlassky orech a platok slaniny. Kapra obalime v muke zmiesanej s cervenou paprikou a zeleninovou koreniacou zmesou a vlozime don jedno jablko. Do pekaca s pokrievkou dame roztopit maslo, polozime kapra a vlozime do vyhriatej rury na 15 minut. Pocas pecenia kapra polievame slahackou a vinom. Po 10 minutach pridame zemiaky pokrajane na hranolky obalene v mukovej zmesi, ktora vam zostala. Pecieme dalej, polievame smotanou a vinom a dopecieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára