sobota 25. marca 2017

Punčové rezy

Upečieme 3 pláty piškóty. Do jedného plátu dáme na špic noža červený bretón. 
Piškóta: 6 vajec, 6 lyžíc kryštálový cukor, vyšľahať v šľahači, pridať 6 lyžíc polohrubej múky, trošku prášku do pečiva. 
Punč: 2 dl vody, 20 Dkg kryštálový cukor, 2 lyžice malinový, alebo ríbezľový lekvár uvariť. Do studeného pridať šťavu z l citróna, 2 dcl rum a na špic noža červený bretón. 
Prvé cesto potrieť lekvárom, položiť druhé cesto, popolievať punčom, položiť tretie cesto aj to poliať punčom a otočiť poliatou stranou dovnútra. 
Poleva: 40 dkg práškový cukor zaliať tromi lyžicami vriaceho mlieka, šťava z 1 citróna, asi 3 polievkové lyžice rum, štipka bretónu a dobre vymiešať. 
Alebo kúpiť 2 balíčky hotovej citrónovej, alebo punčovej polevy. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára