Zákusok sa pripravuje z dvoch ciest.
I. cesto:6 vajec,18 dkg kryštálového cukru, 15 dkg krupicovej (hrubej) múky, 10dkg medu
II. cesto:3 vajcia, 9 dkg kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice kakaa, 8 dkg krupicovej (hrubej) múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, ktorý rozdelíme narovnako do oboch ciest.
Príprava prvého cesta:Med, vajcia šľaháme s kryštálovým cukrom a 1/4 balíčka prášku do pečiva asi 1/2 hodiny. Potom zľahka vmiešame múku. Dáme na malý plech ktorý sme vystlali mastným papierom. Pečieme v miernej rúre.
Príprava druhého cesta:Je ten istý ako prvého cesta.
Upečené druhé cesto pokrájame na kocky a tie polejeme sirupom: 3 polievké lyžice rumu, 3 polievkové lyžice ríbezľového lekváru pridáme do základného sirupu ( zvaríme 10dkg kryštálového cukru a 3 polievkové lyžice vody, vychladíme.)
Prvé cesto rozkrojíme na polovicu, punčovú hmotu naň natrieme a zaťažíme druhou polovicou. Vrch polievame fondánovou polevou č. 11, ofarbenou malinovou šťavou do ružova. Pokrájame na kocky a poukladáme do papierových košíkov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára